| |
وب : | |
پیام : | |
2+2=: | |
(Refresh) |
به گزارش خبرگزاري مهر، بر اساس گزارشهايي كه به تازگي منتشر شده، ستاره آلفا-جبار در سحابي اوريون به زودي شايد تا سال 2012 طي انفجاري مهيب از هم متلاشي خواهد شد به شكلي كه تركشهاي اين انفجار مهيب مي تواند زمين را تحت تاثير خود قرار دهد.
اما آيا واقعا چنين انفجاري در سال 2012 رخ خواهد داد؟ اخترشناسان اينطور فكر نمي كنند. در حالي كه دومين ستاره عظيم جهان به سرعت در حال از دست دادن جرم بوده و در حال حاضر به يك ستاره عظيم سرخ رنگ تبديل شده است، يعني به زودي منفجر شده و به يك ابرنواختر تبديل خواهد شد، دليلي وجود ندارد كه زمان انفجار اين ستاره را تا اين حد زود تصور كرد.
"فيليپ آر گود" استاد موسسه تكنولوژي نيوجرسي اين داستان را داستاني كاملا هاليوودي مي نامد زيرا به اعتقاد وي در واقعيت فرايند تدريجي انفجار ستاره اي اجتناب ناپذير است اما هيچكس نمي داند چنين انفجاري چه زماني رخ خواهد داد و اعلام سال 2012 براي رخ دادن چنين پديده اي تنها يك حدس ساده است.
وي مي گويد: "آلفا-جبار يك اَبَرستاره سرخ رنگ است و روزي در نهايت به ابرنواختر تبديل خواهد شد، اما كِي؟ چه كسي مي داند؟"
از سويي ديگر "فيل پليت" اخترشناس معتقد است آلفا-جبار در نهايت روزي منفجر خواهد شد اما به اندازه اي از زمين دور است كه نمي تواند به آن آسيبي وارد آورد. وي مي گويد: يك ابرنواختر نبايد دورتر از 25 سال نوري باشد تا بتواند به واسطه نور و يا ديگر پديده ها به زمين آسيب وارد كند، در حالي كه فاصله آلفا-جبار 25 برابر اين فاصله است.
داستان جنجالي انفجار اين ستاره در سال 2012 براي اولين بار در روزنامه اي استراليايي منتشر شد. در اين خبر پيش بيني شده بود كه انفجار ستاره اي مهيبي رخ خواهد داد كه درخشش آن ده ها ميليون بار شديدتر از خورشيد خواهد بود و اعلام كرده بود اين رويداد به زودي رخ خواهد داد. در واقع مبناي اين داستان درست است، آلفا-جبار طي انفجاري كه امكان مشاهده آن از روي زمين نيز وجود دارد، منفجر خواهد شد اما درخشش آن به اندازه اي نخواهد بود كه بتوان آن را به خورشيد دوم تشبيه كرد.
به گفته محققان اين ستاره كهنسال از مركز در حال تخليه سوختي است. اين سوخت آلفا-جبار را درخشان و پر حرارت نشان مي دهد اما زماني كه سوخت به پايان برسد، ستاره به سرعت در خود متلاشي خواهد شد.
با اين همه انفجار قريب الوقوع ستاره آلفا-جبار در حال مشتعل تر كردن شايعات اينترنتي است كه درباره نظريه هاي مرتبط با روز آخر جهان به وجود آمده است كه بر اساس تقويم قوم مايان اين رويداد در يكي از روزهاي سال 2012 رخ خواهد داد. اما "پليت" همچنان بر نظر خود پافشاري مي كند: گفتن اينكه يك ستاره كي منفجر خواهد شد، در حالي كه از آن فاصله بسياري داريم، بسيار دشوار است. شايد آلفا-جبار امشب منفجر شود، شايد صد هزار سال و يا شايد چندين قرن ديگر. هيچكس از اين تاريخ اطميناني ندارد."
طي روزهاي گذشته در نشريات متعدد علمي خبر ديده شدن دو خورشيد در آسمان زمين در پي منفجر شدن يكي از عظيم ترين ستاره هاي جهان هستي نگراني بسياري را برانگيخته است.
گروهي از محققان كه انفجار اين ستاره را پيش بيني كرده اند مي گويند اين پديده كيهاني بزرگترين آتشبازي از زماني خواهد بود كه زمين متولد شده است و آسمان شب را به مدت يك يا دو هفته به اندازه روز روشن خواهد كرد. ستاره آلفا-جبار كه در سحابي اوريون قرار دارد 640 سال نوري از زمين فاصله دارد.
"برد كارتر" يكي از اخترشناسان دانشگاه كوئينزلند جنوبي كه اين انفجار را پيش بيني كرده است مي گويد: اين انفجار مي تواند در يكي از روزهاي سال جاري رخ دهد و يا تا ميليونها سال ديگر نيز خبري از چنين انفجاري نباشد."